Zutphense Zeepkistenrace

Adriaan van den Ende winnaar 2016!

Wat was het een spektakel!

De ene kist nog mooier dan de andere. Het Kindcentrum Adriaan van den Ende ging er met de eerste prijs vandoor en reed ook de snelste race. Zij gaan Bowlen met de hele klas bij Inntel Hotels Resort Zutphen. Super! En met het team pannenkoeken eten bij Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve. De mooiste zeepkist 'Riolientje' werd gemaakt door de Vrije School Zutphen. De poedelprijs ging dit jaar naar OBS De Waaier.

Wij kijken terug op een superfijne dag met allemaal winnaars! Wat een plezier & enthousiasme. Tot volgend jaar!

Op onze facebookpagina vind je nog meer toffe foto's, gemaakt door Hans Bolt.


Fantastische dag voor jong en oud

De Zutphense ZeepkistenRace krijgt een spectaculair vervolg in 2016!

Na fantastische eerdere edities van de Zutphense Zeepkistenrace kan een vervolg ook dit jaar niet uitblijven! Inmiddels zijn we alweer gestart met de voorbereidingen. Het officiële startsein werd op 11 februari gegeven. Leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen hebben deze dag alle 80 zeepkisten geinspecteerd en gerepareerd. Daarna ontwerpen en bouwen de jongens en meisjes van groepen 8 de komende maanden een mooie opbouw. We streven ook dit jaar naar: meer, mooier en gaver!

Alle basisscholen groepen 8!
Aan deze derde editie nemen maar liefst 15 basisscholen en 400 kinderen de strijd tegen elkaar op!  Het thema voor dit jaar zijn de Olympische Zomerspelen. Ook in Zutphen gaan wij ‘op naar Rio’! Ook zo benieuwd wie er dit jaar met de beker naar huis gaat? Verslaat jouw groep 8 dit jaar Basisschool De Scheperstee?  


Programma RACEDAG 18 juni

De locatie: grasveld bij de kruising van de Gerard Doustraat en de Jan Vermeerstraat. 

Aanvang: om 11:00 uur verwachten we de leerlingen met de zeepkisten op het terrein voor inspecties en oefenafdalingen, dit is aan de Berkenlaan (volg de bordjes).

Start race: 13.30 uur.
Prijsuitreiking: 17.00 uur.

 


 

Het programma in aanloop naar de racedag:

  • Ontwerpen op de enthousiasmeerdagen 4 tot en met 8 april 2016
  • Bouwen op de bouwdagen op 11, 12 en 13 mei 2016
  • Kijkje achter de schermen 'Op weg naar Rio' en 'bandenrace' op vrijdagavond 17 juni 2016
  • Racen op de racedag op zaterdag 18 juni 2016

** Nieuw dit jaar **
De Zeepkistenrace wordt dit jaar nog spectaculairder met een vrijdagavond event en een 'bandenrace' op de vrijdagavond. Ook het vrijdagavond event staat geheel in het teken van de Olympische Spelen.  Jeroen Bijl, manager topsport NOC*NSF, is iedere dag bezig met de voorbereidingen van Rio. Komende zomer is hij in Rio te vinden met TeamNL. Op vrijdagavond 17 juni neemt Jeroen ons alvast mee!